Reünie Scouting Stella Maris – St. Willibrordus

Reünie Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort

Reünie Scouting Stella Maris - St. Willibrordus

Voor wie:
Voor (ex) leden van Scouting Stella Maris - St. Willibrordus (18+)

Helaas hebben wij moeten besluiten om de 75-jarige reünie af te blazen. De reden hiervoor is dat het Covid virus ons nog allemaal in de greep houdt. Wij weten niet hoe lang dit nog gaat duren en omdat veel “ouderen” de reünie zouden bezoeken willen wij als scoutinggroep dit risico niet nemen.

Ook krijgen wij het momenteel waarschijnlijk niet rond om de diverse vergunningen die nodig zijn om de reünie te houden te krijgen. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat nog een jaar uitstellen de magie van de 75 jaar verloren gaat. Dan gaan wij alweer richting de 80 jaar. Hopelijk kan iedereen bij ons 80 jaar bestaan zijn om er dan een ongelofelijke reünie van te maken.

De nieuwe datum is: 24 mei 2025

De bijdrage die u al had gedaan wordt naar u teruggestort. Het mail adres reunie@wilste.nl zal nog blijven bestaan. Mocht u nog vragen hebben kunt u deze via dit mail adres stellen.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, brengen wij u hiervan weer op de hoogte. Mocht u niet meer op de hoogte gehouden willen worden, laat het ons dan weten. Dan verwijderen wij uw gegevens uit ons bestand.

Het was een moeilijk besluit, maar wij hopen dat iedereen gezond blijft en er over een paar jaar met ons 80 jarige jubileum bij kan zijn.

Met vriendelijke groet,
De reünie commissie

Voor meer info, kunt u mailen naar reunie@wilste.nl

Herken jij jezelf of een ander op deze foto?

Meld je aan op onze Facebook: ‘Stella Maris - St. Willibrordus Reünie 2021’ en reageer op de foto’s van de afgelopen jaren. Misschien herken je iemand of jezelf op de foto’s! Het is ook mogelijk om zelf foto’s te uploaden.
Doe dit vooral!

Geschiedenis Scouting Stella Maris - St. Willibrordus

In 2020 bestaat onze groep 75 jaar. Helaas kunnen wij niet door de Corona crisis de reunie in 2020 organiseren, maar wel in 2021. Zaterdag 29 mei 2021 organiseren wij een reünie voor onze (oud)leden op ons clubhuis in Zandvoort.

St. Willibrordus

In 1945 kwam een stel jonge mensen, waaronder Martin Bluijs, Nico Zonneveld, Fridus de Ruiter, Joop van de Berg, Eugene Nebbeling en John Kuik op het grandioze idee om in Zandvoort een Katholieke verkennersgroep te starten.

Na overleg met kapelaan Vroklage werd in september 1945 de St. Willibrordusgroep opgericht. Met zes verkenners werden er activiteiten gedaan in een hoekje van het patronaatsgebouw, nu 'De Krocht' geheten.

Van de oprichters is Martin Bluijs tot 1975 bij de groep actief gebleven!

Stella Maris

De in 1950 ontstane Stella Maris groep was daarentegen aan de Nederlandse Gidsen verbonden. Juffrouw Wil Hoogenbosch was een van de stuwende krachten binnen de beginnende meisjesgroep en met name bij de kabouters. Baukje van Laren had haar aandeel in de gidsentak. De Stella Maris groep heeft haar clubhuis (het “Kabouterhol”) zo'n twintig jaar achter gebouw 'De Krocht' gehad.

WordPress Theme built by Shufflehound. Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort