Reunie

30 mei 2020 - Reunie voor ons 75ste bestaan

Blijf op de hoogte

Laat uw e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van onze reunie op 30 mei 2020. U kan zich op elk moment uitschrijven.

Reunie 30 mei 2020

In 2020 bestaat onze groep 75 jaar. Op 30 mei 2020 organiseren wij een reunie voor onze (oud)leden op ons clubhuis in Zandvoort.

St. Willibrordus

In 1945 kwam een stel jonge mensen, waaronder Martin Bluijs, Nico Zonneveld, Fridus de Ruiter, Joop van de Berg, Eugene Nebbeling en John Kuik op het grandioze idee om in Zandvoort een Katholieke verkennersgroep te starten.

Na overleg met kapelaan Vroklage werd in september 1945 de St. Willibrordusgroep opgericht. Met zes verkenners werden er activiteiten gedaan in een hoekje van het patronaatsgebouw, nu 'De Krocht' geheten.

Van de oprichters is Martin Bluijs tot 1975 bij de groep actief gebleven!

Stella Maris

De in 1950 ontstane Stella Maris groep was daaretegen aan de Nederlandse Gidsen verbonden. Juffrouw Wil Hoogenbosch was een van de stuwende krachten binnen de beginnende meisjesgroep en met name bij de kabouters. Baukje van Laren had haar aandeel in de gidsentak. De Stella Maris groep heeft haar clubhuis (het “Kabouterhol”) zo'n twintig jaar achter gebouw 'De Krocht' gehad.

WordPress Theme built by Shufflehound. Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort