Lid worden

Kom eens kijken!

Lid worden

Kom eens kijken!

Lijkt het je leuk om lid te worden van de allerleukste groep? Kom dan zeker een keer bij ons langs! Als je kennis hebt gemaakt met de groep en je hebt het naar je zin, dan kun je lid worden.

Je kunt gewoon tijdens de opkomsten langskomen óf vooraf even contact met ons opnemen.

 

Lidmaatschap

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van onze groep? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Kom dan zeker een keer bij ons kijken!

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van onze kun je eerst drie keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na drie keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Contributie

Ieder jeugdlid  betaalt contributie. Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie.

Nieuwe leden gaan pas contributie betalen vanaf  het moment dat ze ingeschreven zijn. De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak en bij de ledenadministratie. Deze afmelding moet schriftelijk worden ingediend bij de ledenadministratie.

Als het betalen van onze contributie een probleem vormt door financiële beperkingen, biedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur mogelijk een oplossing. Via een tussenpersoon (intermediair) op school of in je wijk kun je een aanvraag doen. Voor meer informatie, zie www.jeugdfondssportencultuur.nl.

Installatie

Je hebt al een paar keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij Scouting bent.

De traditie

Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het Scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep!

 

WordPress Theme built by Shufflehound. Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort