Groep

Scouting Stella Maris - St. Willibrordus

De groep

Scouting Stella Maris - St. Willibrordus is een échte Zandvoortse groep! De groep is in 1945 opgericht.

 

Deskundige leiding

Leidinggevenden bij Scouting zijn vrijwilligers.
Zij doen dit voor hun plezier en zetten zich voor 100% in.  Leidinggevenden zijn getrainde vrijwilligers, enthousiast en boordevol ideeën voor avontuurlijke spelvormen, speurtochten en uitdagende outdooractiviteiten.

Na een basistraining blijft de leiding zich verder ontwikkelen door vervolgtrainingen en workshops.
De rol van de leiding hangt af van de leeftijdsgroep en de aard van de Scoutinggroep.
Naarmate kinderen ouder worden, doet de leiding een stapje terug. Zo helpt Scouting kinderen bij hun ontwikkeling!

 

Leeftijdsgroepen

De verschillende leeftijdsgroepen noemen we bij Scouting speltakken.

Want ook al ben je bij Scouting welkom van je 5e jaar tot je 23e (en langer als leider of plusscout), dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen.
Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd, en daar beleef je je wekelijkse avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannend en mogelijk is.

 

5-7 jaar: Bevers

Kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'bevers' genoemd. De bevers gaan samen met de andere dorpsbewoners op avontuur in het dorp Hotsjietonia. Spelenderwijs leren bevers vanalles!

7-11 jaar: Welpen en Kabouters

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting 'welpen' genoemd. De welpen spelen hun spellen in de spannende jungle en gaan met Shanti, Mowgli en de andere junglefiguren op pad waarbij ze allerlei handige dingen leren.

11-15 jaar: Gidsen en Verkenners

Kinderen van 11 tot en met 15 jaar worden bij ons Gidsen en Verkenners genoemd. Zij koken zelf op hun eigen kampvuur en ze leren hun eigen mening te vormen.

15-18 jaar: Sherpas & Rowans

Jongeren van 15 tot en met 18 jaar worden bij ons Sherpas en Rowans genoemd. Zij bedenken zelf welke activiteiten ze willen doen en leren onder andere hoe je zelf een expeditie (kamp) kunt organiseren.

18-21 jaar: Stam

Jongeren van 18 tot en met 21 jaar wordt bij ons de Stam genoemd. De Stamleden organiseren hun eigen kampen en activiteiten.

21 jaar of ouder: Plusscouts

Deze leden zetten zich actief in voor de groep.

De organisatie

Scouting is een organisatie die draait op vrijwilligers. Iedere week hebben grote groepen kinderen en jongeren plezier in het Scoutingspel. Naast de vrijwilligers die zich elke week vol passie inzetten voor de opkomsten, zijn er ook op de achtergrond mensen bezig om de groep draaiende te houden.

De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Iedere speltak kent een leidingteam waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is. De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten.

 

Verenigingsbestuur

Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken. Het bestuur van de vereniging draagt zorg voor het financiële beleid binnen de vereniging.

 

Beheerstichting

Daarnaast heeft de groep een beheerstichting.  Het stichtingsbestuur houdt zich bezig met het beheer van de clubhuizen en de materialen.

WordPress Theme built by Shufflehound. Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort