Wij zoeken leiding

Wij zoeken leiding

Wij zoeken leiding

Scouting draait op vrijwilligers. De grootste groep vrijwilligers is actief in de leiding. Elke week staan onze leden te trappelen om mee te doen aan het scoutingspel. Door de enthousiaste begeleiding van de leiding worden onze leden meegenomen in dit avontuur. Wij zoeken op dit moment nieuwe leiding.

Missie

Onze missie is dat elk lid en vrijwilliger de tijd van hun leven krijgt. Van het afspringen op je eigen gemaakte kabelbaan, tot het gezellig tot diep in de nacht nakletsen bij een kampvuur. Het draait allemaal op 'skills for life'. Creatief nadenken, oplossend vermogen en samenwerken.

Als leiding krijg jij de mogelijkheid om dit allemaal te beleven, samen met onze leden.

Wij zoeken leiding

We zoeken leiding voor onze jongens- en meidenspeltak in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Zij draaien elke zaterdag 2 uur lang. Het programma bestaat uit;

  • Begeleiden van de activiteiten (en zelf meedoen)
  • Met de leden op weekend gaan
  • Met de leden elk jaar 1 week op zomerkamp
  • Het begeleiden van de leden om ze de 'skills of life' te leren.

Onderzoek

In 2013 is er een onderzoek geweest van Scouting Nederland over de impact van vrijwilligerswerk binnen Scouting. Het vrijwilligerswerk van Scouting Nederland bespaart de samenleving jaarlijks zo’n 160 miljoen euro. Dit concludeert adviesbureau voor duurzaam-ondernemen Steward Redqeen op basis van wetenschappelijk onderzoek en interviews met respondenten. De inzet van 25.000 vrijwilligers heeft significant positieve effecten op gezondheid, opleiding en persoonlijkheidsvorming onder de 87.000 jongere leden van Scouting Nederland.
Je kan het hele onderzoek hier lezen.

Eigen studie of maatschappelijke stage

Bonus: Ben jij nog aan het studeren? Opgedane ervaring als leiding kan je bij veel opleidingen wegschrijven op je competenties.

Je kan ook een maatschappelijke stage bij ons lopen.

1945
Opgericht in
30
Aantal vrijwilligers

Introductie avond 23 september 2021

Op 23 september a.s. organiseren wij een open informatieavond. Tijdens deze informatieavond zal meer uitleg worden gegeven over jouw rol binnen onze vereniging en kan je kennis maken met de verschillende leiding-teams. Er zal voor iedereen een hapje en een drankje aanwezig zijn en ’s avonds sluiten we af met een gezellig kampvuur.

Meld je aan

Graag hieronder aanmelden als je 23 september er wilt zijn. We houden dan rekening met je.

Werving

Niet voor niets 15 jaar leiding geweest van de verkenners. Een prachtige manier om met elkaar herinneringen te maken, die je jaren later nog verteld

Menno Hoekstra

Voorzitter
Onze leden skills leren die zij hun hele leven kunnen gebruiken is echt super

Koen Mulder

Leiding Welpen
Wij zijn echt een familie

Martien van Dam

Oud leiding
WordPress Theme built by Shufflehound. Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort