Verkenners

Verkenners : wees voorbereid!

De Verkenners / Jongens van 11 t/m 15 jaar

Zaterdagmiddag van 13:00 uur - 15:00 uur

Als verkenner kun je je bij scouting helemaal uitleven.

Samen met je nieuwe vrienden, die net als jij tussen de 11 en 15 jaar oud zijn, kun je heel wat leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weekend kamperen in het bos.

Met elkaar bouw je met wat palen en touw een gigantische schommel, waar de hele groep op kan. Neem van ons maar aan dat je wel even moet doorzetten bij het bouwen, maar met elkaar lukt dat best.

Vervolgens sprokkel je takken en boomstammen, waarmee je zelf een vuur aanlegt. Niet aanmaken met kranten of aanmaakblokjes, daar is geen kunst aan. Nee, als verkenner bouw je zo’n vuur langzaam op.
Je begint met kleine droge takjes. Wanneer deze branden zet je er voorzichtig iets grotere takken omheen en uiteindelijk, wanneer de vlam er goed inzit gaan de gehakte houtblokken op het vuur. Natuurlijk heb je als goed verkenner een schep en een emmer water bij de hand, want we willen vanzelfsprekend geen ongelukken….

Heb je een goede aslaag verkregen dan temper je het vuur en kun je er heerlijk kippen boven braden. Reken maar dat dat smaakt! En met een berg sterke verhalen wordt de avond gezellig afgesloten.

Verkenners hebben naast gezellige weekenden en kampen nog veel meer activiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaarsen gieten, vliegers bouwen, morse seinen met een ander groep, een apenkooi pioneren, houtgraveren, je eigen dasring uit leer snijden, kompas, zwerftochten door onbekend terrein maken, een winterweekend in de sneeuw of last but not least een nachtelijke dropping waarbij je zelf op de juiste plaats van bestemming moet zien te komen.

De

VERKENNERS

Fotos van de Verkenners

De leiding

De Verkennerleiding bestaat uit drie personen.

WordPress Theme built by Shufflehound. Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort