Gidsen

Meiden van 11 t/m 15 jaar

De Gidsen / Meisjes van 11 t/m 15 jaar

Vrijdagavond van 19:30 uur - 21:00 uur

Brandnetelsoep bereiden op houtvuur, brooddeegfiguren maken, schminken, werken met kaart en kompas, levend kwartetten, gipsafdrukken gieten, zelf oorbellen maken, grondwater onderzoeken, kamperen in een heus scouting bos, tafeltennissen, een fluitekoord knopen en lekker thee-leuten… Dat is voor een gids allemaal de gewoonste zaak van de wereld!

Meiden van 11 -15 jaar kunnen bij de gidsen van de Stella Marisgroep komen. Samen bedenken we voor de wekelijkse opkomst een programma. De Ideeën daarvoor komen van jezelf, vanuit de leiding of vanuit het onuitputtelijke ‘handboek van scouts’. Zomers wordt er gekampeerd in tenten en dat is pas dolle pret.

Een week lang zijn we bezig rond een thema. Bijvoorbeeld rond het boek ‘Een kruistocht in spijkerbroek’. We gaan zwemmen in de slotgracht, we speuren naar koekjes bij de thee, maken een strijdlied, we gaan op vossenjacht en we houden een groots waterballet in de vorm van een watervijfkamp.

Bovendien houden we af en toe ‘weekend’. Overdag lekker actief op pad, om eens hele nieuwe dingen te ontdekken. ‘s Avonds een aparte of primitieve maaltijd bereiden en vervolgens een knal gezellige avond. Slapen en keten doen we in ons eigen clubhuis of misschien in het bos. Nou dat wordt lachen!!

De

GIDSEN

Fotos van de Gidsen

De leiding

De Gidsenleiding bestaat uit 4 personen.

WordPress Theme built by Shufflehound. Scouting Stella Maris - St. Willibrordus Zandvoort